پس از انتخاب کلید عضویت در انتهای صفحه جدیدی که باز خواهد شد، اطلاعات خود را تکمیل و عضویت خود را تایید نمایید
درباره وب سايت
مرجع آموزش زمین شناسی، سنجش از دور، معدن و عمران
جامع ترین و معتبرترین آموزش برای نرم افزار های زمین شناسی، مهندسی معدن، ژئومکانیک (مکانیک سنگ و ژئوتکنیک)، عمران (خاک و پی)
............................................
رزومه مدرسان:دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا رشته های مهندسی معدن و عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک) تهران
جهت آموزش حضوری و غیر حضوری (آنلاین و تهیه فیلم آموزشی) نرم افزار ها با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید............................................
09157330367-09381295869 اسمعیلی-مدیریت وبسایت........ ................................................ در صورتی که موفق نشدید با شماره های فوق تماس حاصل فرمایید از طربق ایمیل زیر نیز می توانید در خواست خودتان را مطرح نمایید.......................................
raminesmaeili68@gmail.com
...................این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد. همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
اولین پکیج آموزشی کنکور دکتری مکانیک سنگ معدن (+پاسخ تشریحی سوالات 11 دوره اخیر کنکور) خرید آنلاین بیش از 55 ساعت فیلم آموزشی و دانلود بلافاصله پس از خرید
ارزیابی عوامل موثر بر عملکرد لرزه ای تونل با در نظر گرفتن اندرکنش دینامیکی خاک - تونل تحت اثر امواج برشی SV پالس گونه
خلاصه در این مقاله، مدلسازی کامل تونل و خاک به صورت دوبعدی در نرم افزار المان محدود انسیس انجام پذیرفته است تا بتوان ارزیابی دقیقی ازعملکرد لرزهای تونل با توجه به پارامترهای مختلف بدست آورد. در این مقاله اثر نوع خاک، فرکانش ارتعاش موج ورودی، ابعاد تونل و همچنینعمق دفن تونل مورد مطالعه قرار گرفته اند؛ که در این راستا به منظور ارزیابی بهتر اثرات فرکانس تحریک، امواج ورودی به صورت پالسهایی ازامواج SV به مدل اعمال گردید. بر این اساس مدلهای مختلفی در نرم افزار تولید شده و در آنها مقدار جابجایی و تنش در دیواره تونل استخراجگردیده است. نتایج حاکی از آن است که هرچه خاک نرمتر میشود، در اکثر موارد مقدار جابجایی دیواره تونل افزایش مییابد و همچنین افزایشفرکانس تحریک موج ورودی معمولا سبب کاهش مقدار جابجایی دیواره تونل میشود، نیز مشاهده گردید که اغلب افزایش عمق دفن تونل مقادیر کمتری در جابجایی دیواره تونل ایجاد مینماید.
ارزیابی آسیب موجود در پلهای با دهانه بزرگ با استفاده از روش انحنا شکلهای مودی
خلاصه خرابی و فروپاشی سیستمهای سازهای ناشی از اعمال بارهای غیرقابل انتظار بر ساختمان، علیرغم اتخاذ تدابیر ایمنی لازم امری اجتنابناپذیر استکه منجر به خسارات مالی و جانی میشود. لذا استفاده از روشهای پایش سلامت سازه برای تخمین خرابیهای سازهای و جلوگیری از فروپاشیسازهها موردتوجه محققان قرارگرفته است. در این مطالعه به بررسی یکی از روشهای رایج در شناسایی مشخصههای دینامیکی مبتنی بر ارزیابیخسارت یک پل ترکهای با عنوان روش انحناء شکلهای مودی پرداخته میشود. در این رابطه ضمن انتخاب سازه یک پل ترکهای با طول 1255 متراز نرمافزار Abaqus برای تحلیل رفتار دینامیکی آن و نرمافزار Matlab برای انجام محاسبات مربوط به شناسایی مشخصههای دینامیکی استفاده شد.با توجه به اینکه در اثر جابجایی تکیهگاههای پل، مشخصات ارتعاشی سیستم سازهای شامل شکلهای مودی و نیز فرکانسهای ارتعاشی بطور پیوستهدر حال تغییر میباشند، از مشخصات فرکانسی پل با درنظر گرفتن حداکثر جابجایی تکیهگاهها برای شناسایی خرابی آن استفاده شد. تحلیل دینامیکیسیستم با اعمال تاریخچه زمانی جابجایی به پایههای پل صورت گرفته است. نتایج حاصل از روش انحناء شکلهای مودی نشان میدهد که این روش معیار مناسبی برای ارزیابی و شناسایی آسیب میباشد.
تأثیر دال بتنی و چیدمان برشگیرهای فولادی بر رفتار اتصالات قاب خمشی فولادی
خلاصه یکی از مکانیزمهای متداول برای تأمین شکلپذیری در مواجهه با جابهجاییهای ناشی از زلزله در قابهای خمشی فولادی، ایجاد مفصلهای پلاستیک در دو انتهای تیر میباشد تا بدین ترتیب از تشکیل مفصل پلاستیک در ستونها، که ممکن است منجر به بروز زوال ترد در سازهها گردد،جلوگیری به عمل آید. با توجه به کاربرد رایج دالهای بتنی برای ایجاد دیافراگمهای کف در این قابها، در پژوهش حاضر تأثیر دال بتنی،ضخامت آن و فاصلهی آغاز چیدمان برشگیرها از بر ستون، با مدلسازی نمونهها در فضای سه بعدی نرمافزار آباکوس و بهکارگیری تحلیل اجزایمحدود غیر خطی بررسیگردیده است. پس از راستی آزمایی و حصول اطمینان از انطباق قابل قبول نتایج عددی و آزمایشگاهی، نتایج حاصل ازمطالعات عددی نشان دادند که ضخامت دال بتنی بر مقادیر چرخش تیر و ستون مؤثر است و همچنین با افزایش فاصلهی شروع چیدمان برشگیرها ازبر ستون، تأثیر دال بتنی بر رفتار نمونهها کاهش مییابد.
یک مدل حایلهای ویژه اصلاح شده برای شبیهسازی حرکات نیرومند زمین ناشی از انتشار امواج لرزهای از گسلهای فعال
خلاصه مدل حایلهای ویژه که از مشهورترین مدلهای سینماتیکی شبیه سازی زلزله می باشد، گسل فعال و لرزهزا را بهعنوان مجموعه از ترکهای دایروی که توسطمجموعهای از حایلها از یکدیگر جدا می باشند، در نظر میگیرد. در مدل یاد شده، سطح گسل که به صورت صفحه مستطیلی در نظر گرفته می شود، توسط ترک هایدایروی پوشانده می شود. گسیختگی هنگام زلزله به صورت افت تنش های موضعی در این ترک ها فرض می شود، و توقف و شروع های مکرر گسیختگی، عامل اصلیتولید امواج فرکانس بالا در این مدل است. استفاده از دایرههای با اندازه یکسان و نیز استفاده از توابع چگالی احتمال با توزیع یکنواخت که به منظور ساده سازی های اولیهدر مدل اولیه استفاده شده است، با خاصیت ذاتی زلزله مبنی بر تصادفی بودن، و نیز با هندسه گسل و موقعیت ایستگاه ها، فاصله چشمگیری دارد. از این رو، در این مطالعهسعی شده با پیشنهاد یک مدل حایلهای ویژه اصلاحشده، بخشی از نقاط ضعف مزبور برطرف گردد. برای این منظور، روش جدیدی جهت استخراج توابع چگالی احتمالرسیدن امواج لرزهای بر اساس هندسه گسل زیر سطح زمین، و موقعیت مکانی ایستگاههای گیرنده امواج، ارائه شده است. بر اساس توابع چگالی احتمال جدیدی برایرسیدن امواج لرزهای، توابع زمانی جدید مربوطه نیز بهدستآمده است. درنهایت، نشان داده شده است که طیفهای چشمه تولید شده توسط مدل اصلاحشده جدید، بیشتر به واقعیت نزدیک گردیده است .
کلمات کلیدی:
حرکات نیرومند زمین . مدل موانع ویژه . طیف شتاب چشمه زلزله . توابع چگالی احتما
بررسی نامنظمی سیستم های غیر موازی در ساختمان های بتن مسلح همراه با دیوار برشی با رویکرد آیین نامه 2800
خلاصه در مواردی که بعضی اجزای قائم باربر جانبی به موازات محورهای متعامد ساختمان نباشد، نوعی از نامنظمی در پلان به نام نامنظمی سیستم غیر موازیرا به سازه تحمیل میکند. با توجه شایع شدن این نوع نامنظمی در سازهها در این تحقیق با مدلسازی 12 ساختمان 5 ، 10 ، 15 طبقه بتن مسلح همراهبا دیوار برشی اثر نامنظمی سیستمهای غیرموازی بررسی گردیده است. با انجام تحلیلهای استاتیکی معادل و دینامیکی طیفی خطی بر اساس استاندارد2800 در نرمافزار ETABS ، عملکرد ساختمانهای نامنظم با زوایای انحراف مختلف نسبت به محورهای متعامد با یکدیگر مقایسه شده است. نتایجاین مطالعه نشان داد با انحراف بیش از 15 درجه در سیستم باربر جانبی نامنظمی شدید پیچشی در ساختمانها به وجود میآید، همچنین کمتر بودننیروهای طراحی دیوار برشی منحرفشده در جهت عمود بر زاویه انحراف در تحلیل استاتیکی معادل در مقایسه با تحلیل دینامیکی طیفی خطی از دیگر نتایج این مطالعه میباشد.
طراحی براساس تغییرمکان برای سازه های نامنظم پیچشی با در نظر گرفتن نامنظمی در دوجهت
خلاصه در آیین نامه موجود برای طراحی براساس تغییرمکان ( DBD12 ( رابطهای برای در نظر گرفتن اثرات پیچش در سازهها بیان گردیده است. از نواقصموجود در اینرابطه، در نظر گرفتن نامنظمی و همچنین زلزله تنها در یک جهت است در حالیکه اغلب زلزلهها و نامنظمی موجود در هر دو جهتسازه وجود دارند. هدف از انجام این پژوهش اصلاح رابطهی موجود برای بار زلزله در دو جهت متعامد میباشد. روند این پژوهش به صورت عددیو تحلیلی خواهد بود. در این مقاله سازههای فولادی با تعداد طبقات رایج ) ۳ ، ۷ و 10 طبقه(، با نامنظمیهای گوناگون و دیافراگمهایی صلب با سیستمسازهای قاب خمشی با رفتار غیرخطی تحت رکوردهای حاصل از 11 زلزله و با میانگینگیری از نتایج تحلیل میشوند. مقادیر چرخش طبقات در حالت زلزله متعامد محاسبه و در نتیجه رابطه آیین نامه با اعمال ضریب اصلاح مناسب برای زلزله با دو جهت متعامد اصلاح میگردد.
کلمات کلیدی:
طراحی براساس تغییرمکان . ساختمان پیچشی . نامنظمی متعامد
بررسی تاثیر پارامترهاي مقاومت بتن بر نمایش لرزهاي سد بتن غلتکی با استفاده از تحلیل احتمالاتی
خلاصه در این تحقیق، به بررسی تاثیر پارامترهاي مقاومت بتن شامل چگالی بتن و مدول الاستیسیته آن بر نمایش لرزهاي سد بتن غلتکی با استفاده ازتحلیل احتمالاتی و روش مونتکارلو پرداخته میشود. سد مورد مطالعه به صورت دو بعدي و با کمک روش اجزاي محدود مدل شده و تحلیل بهصورت دینامیکی و با در نظر گرفتن اندرکنش بین سازه و سیال انجام شده است. براي نمایش تاثیر مقاومت بتن بر سازه، پارامترهاي فشارهیدرودینامیکی، تغیییرمکان، تنش کششی و تنش فشاري حداکثر به عنوان پاسخهاي خروجی در نظر گرفته شده است. در انتها با نمایش نمودارهايحساسیت سازه، تاثیر پارامترهاي مقاومت بتن بر پاسخهاي سازه ارائه شده و ارتباط بین مقاومت با پارامترهاي چگالی و مدول الاستیسیته بتن با روابط تجربی مقایسه شده است.
این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد.